Resultatlista Lby-rundan 2006-05-07

 

 

På bana 1 var det lite OK-missar, nån hade glömt skriva upp dem, nån annan valt fel där det stod två tätt efter varandra. Skissen hade 2 ekipage tyvärr lite problem med, men efter målgång och liten genomgång fick de köra en gång till och öva och då gick det mycket bättre. Hoppas vi får se dessa ekipage fler gånger.

Det var en del på bana 2 som missade passertavlan VSV Olofstorp. Jag vet att av nån anledning var inte kartan jättebra, men samtidigt finns det ju dem som har tagit tavlan = det syntes på kartan. Så en del tog därmed tavlan som stod på stora vägen men det är inte alltid man ska ha första bästa tavla man ser. IK-skyltar har också missats att skrivas upp. Lite märkligt faktiskt, dessa var ju inte svåra att hitta. Detta har jag för mig har hänt på andra tävlingar också, en IK ger ju en viss information och ibland glöms det att en sådan "special-tavla" också ska skrivas upp. Alla tavlor man kör igenom ska skrivas upp (om man är på karträtt väg vill säga). Vsk V Öjarp var ett annat ställe som några hade genat och inte kört ut i spetsen och därmed missat tavlan som stod där. 

Tack för denna gången / Daniel & Conny

 

------------------------

Nedan Rolf Lindes kommentarer

 

Kul att en hel del nya ekipage hittar till våra tävlingar. Vi hade nu 4-5 långväga ekipage. Förutom trogna paret Dacke Karlsson även ett Varbergsgäng som vi hoppas återkommer till våra tävlingar. Synd att inte många av de som kört tidigare också kan vara med då hade vi säkert haft uppåt 30 startande som är "målet" för vår satsning med tävlingar i Bil O Kronoberg.
 
Många var väl också lite sugna efter en lång och svår vinter.
 
Bana 1 fanns några nya ekipage. Klassen fick besök av ett Team från tidningen Bilsportbörsen som kommer göra ett reportage om tävlingsformen i Juni numret. Som rallykartläsare hade Emil Axelsson lite rutin men Bil-O skiljer sig rätt markant. Ekipaget klarade sig med beröm godkänt och körde in med fåtal prickar trots stora problem med alla väderstrecksangivelserna på slutprovet. Som test fick de köra slutprovet en gång till efter lite utbildning av Daniel och då gick det betydligt bättre. Vi tackar Simon och Emil med fotograf för besöket och hoppas reportaget leder till fler startande.
 

Vann klassen gjorde nu "Bil-O familjen" Wilén med Ewa bakom ratten och Leo:s bror Lukas vid kartan. Kul att Lindberg/Hermansson kom i en gammal veteran Peugeot. Det visar att Bil-O är en tävling för alla fordon :-) Största svårigheten på bana 1 var en vägrätning (gammal karta) vid Bolmen som dock flera klarade efter lite letande och som sagt inritning på skissen.

 
På bana 2 överraskade flera ekipage och det gäller såväl strävsamma paret Svensson som Bengtsson /Holmgren. Att Göte är en noggrann kartläsare vet vi och det bevisades denna gång. Holmgren har utvecklats mycket positivt och hade liksom Göte enbart en tavla för mycket. Så vi får nog räkna med att dessa vill vara med i toppen i alla tävlingar. Bergström/ Cordes la beslag på 3:platsen i klassen efter några tavelmissar. Nypåfödda Gert Sällström- denna gång med Bil-O-Åke-Jansson vid ratten -blir också "farlig" med lite mer rutin på skisserna. Gerth är av stammen MHF orienterare och kan vägläsning mycket bra medan skisserna knappast fanns på MHF-tiden. Klassen blir säkert mycket jämn under året. 
 
Den aktiva klassen vanns övertygande av säkra paret Dacke /Karlsson. Bland de aktiva hade Lindskog/Järletoft en "ursäktad" tavelmiss med en svårläst väg (se Daniels kommentar ovan). Undertecknads slarv med att glömma skriva en IK tavla bekräftar att även vi som kört länge gör enkla misstag och annars säkre Leo Wilen hade också lite "onödiga" 2 tavelbommar. Den ena iofs på samma svårlästa väg. Varbergarna Hjelm/Andersson kommer säkert att vilja förbättra resultatet i kommande tävlingar.
 

 

Sammantaget en värdig uppstart på 2006 års säsong. En hel del kartbyten för Bana 2 och några riktiga klurigheter som "vändning" av körriktning vid kartbyte. Synd bara att vägrätningarna inte kunde köras med vanliga bilar. Men som sagt jag får väl börja med att skriva upp alla tavlorna först :-)
 
Daniel och Conny skötte tävlingen helt själva med ytterligare 1 mans hjälp. De märks att de har rutin...
Vi tackar för en trevlig tävling.
 
"Glömsk kartis "

 

 

 

------------------------

Ingen tidtagning på bana 1

De som ligger som "bana 2, aktiva" är de ekipage vi räknar med åker bana 3 när det finns en sådan. Är det något ekipage som känner sig ligga i fel resultatlista så säg till så justeras detta.

 

BANA 1, Nybörjare O1  O2 TOTALT
Förare Kartläsare Lag/Klubb/Hemort
Ewa Wilén Lukas Wilén Ljungby MK 20 11,01 / 29 60,01
Simon Johansson Emil Axelsson Ydre MK 0 27,43 / 35 62,43
Lasse Jensen Tina Helsing Ljungby MK 20 19,00 / 52 91,00
Rolf Lindberg Lars-Ove Hermansson Växjö 120 brutit -

 

BANA 2 O1  O2 TOTALT
Förare Kartläsare Lag/Klubb/Hemort
Ewy Svensson Göte Swensson Härlövs Gräv 0 18,44 / 3 21,44
Mats-Olof Bengtsson Gunnar Homgren Holmgrens 0 19,15 / 3 22,15
Ulf Bergström Torsten Cordes RC Hovet 20 9,43 / 13 42,43
Åke Jansson Gerth Sällström Wäxjö MS / Kosta 20 25,59 / 13 58,59
Emelie Isaksson Markus Rylander Varberg 120 16,51 / 3 139,51

 

 

 

BANA 2, Aktiva O1  O2 TOTALT
Förare Kartläsare Lag/Klubb/Hemort
Lennart Dacke Krister Karlsson Mölndals MK 0 3,45 / 0 3,45
Björn Lindskog Inge Järletoft Hästveda FRC / Osby MK 10 4,53 / 0 14,43
Micke Lvov Rolf Linde Wäxjö MS 10 6,12 / 0 16,12
Björn Wilén Leo Wilén Ljungby MK 20 5,30 / 0 25,30
Jonas Hjelm Mattias Andersson Varberg 30 6,56 / 0 36,56